Na regen komt zonenschijn, Zonen 09 op 30/09.

Te vaak overkomt mij het volgende: ik plan een blogpost over een event of een datumgebonden gebeurtenis en voor ik het weet zijn we, door het altijd maar eerst uitvoeren van andere taken, weken verder en overtuig ik mezelf dat het raar is om nu nog over die dingen te schrijven. Maar vandaag niets van dat. 30 september was te fijn om het hier niet even vast te leggen en intussen ook wat luide dank-je-wellen te bezorgen.

Zonen 09 trip - 30-09

30 september dus trokken we er op uit met de winnaars van de Zonen 01/09 wedstrijd, hun +1’s, de Zonen 09 freelancers en enkele van onze testers. Op de planning stond een boottocht met schipper zodat wij de handen vrij handen om te genieten van hapjes, bubbles en ‘de achterkant’ van mijn schone Gent. We startten de rondvaart in de regen met een deels overdekte boot, maar kregen na een half uur spijt dat we onze zonnebril thuis gelaten hadden of zoals de man de huizes me toen smste ‘Na regen komt Zonenschijn!’.

Zonen 09 trip - 30-09

Zonen 09 trip - 30-09

We vaarden eerst de groene buitenrand van Gent af om daarna aan te meren in het centrum waar we een bezoek brachten aan Janssens – Fabrics & Tailoring. Enkele weken geleden ontmoette ik Eva, de vierde generatie in een bedrijf dat enkel werkt met natuurlijke stoffen waar ook grote modehuizen zoals Chanel, Valentino, Elie Saab, Dior, Ungaro, … mee aan de slag gaan, en we spraken toen af om de 30ste met ons gezelschap even binnen te springen. Eva en haar vader vertelden iedereen honderduit over het familiebedrijf, toonden ons de meest indrukwekkende textielkwaliteiten en deden dat met zo’n flair en passie dat ze de groep zowaar stil kregen.

Zonen 09 trip - 30-09

Zonen 09 trip - 30-09

Na onze stop hervatten we de boottocht richting de eindhalte waar in de buurt ook de nieuwe Stoffenkamer te vinden is. Iedereen werd daar nog getrakteerd op koffie, homemade pie en de winnaars ook op de beloofde cadeautjes. Joke, Sara, Mieke, Sarah en An kregen nog een extra verrassing geschonken door Liesbet, de creatieve geest achter Mino Paper Sweets. Liesbet is net als mij lid van de coworking LikeBirds en toen we enkele weken geleden in Gent te kampen hadden met een urenlange stroomuitval resulteerde ons gebabbel van die dag in een Mino cadeau voor de winnaars van de naaiwedstrijd.

Zonen 09 trip - 30-09

Stamp by (c) Mino

Stamp by (c) Mino

Voor elke winnaar maakte Liesbet een Mino stempel. Die stempels worden in het atelier in Gent gelasercut uit ecologisch rubber en daarna verlijmd op natuurlijk, onbehandeld fineerhout. Ze zitten verpakt in een speciaal voor de stempels ontworpen doosje dat de natuurlijke look ervan benadrukt en gemaakt is uit een papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Liesbet koos er speciaal voor om de stempels uit onbehandeld hout te maken en daar het ontwerp in te laseren. De nieuwe stempel ruikt daardoor naar een gezellig haardvuur. Echt heerlijk zeker omdat Liesbet er als verrassing ook eentje voor mij tussen stak. Dank je wel lieve Liesbet!

En dank je wel aan iedereen die aan de wedstrijd deelnam, aan Helena voor de geschenkbonnen en aan iedereen die er de 30ste bij was en er een dag vol fijne herinneringen van maakte.

Stamp by (c) Mino