Het assembleerteam én een ontwerpwedstrijd!

Assembly by Ryhove.be

Bijna vier jaar ben ik nu met Zonen 09 bezig. Na een half jaar lanceerde ik de eerste papieren patronen en 2.5 jaar lang ging iedere centimeter van ieder Zonen 09 kaftje door mijn handen. Plooien op de rillijnen, dubbelzijdige tape aanbrengen, dichtkleven en vullen maar. Bandwerk waarbij ik mezelf meermaals timede en daarbij aan niet veel meer dan 30 kaftjes per uur kwam. Pokketraag noemen ze dat dan waardoor ik al eens een nachtje doortrok om alle bestellingen geassembleerd en op de post te krijgen. Ik had er na die 2.5 jaar helemaal genoeg van en vond een jaar geleden in Ryhove de ideale partner om dit werk aan uit te besteden.

Vroeger aangeduid als ‘beschutte en sociale werkplaats’ en intussen hernoemd als ‘maatwerkbedrijf’. Een term die in mijn ogen volledig bij hen past, want het werk dat ze voor mij doen is zo specifiek dat ik niet weet waar ik er anders mee terecht zou kunnen. Dat Ryhove daarenboven ook passende en blijvende tewerkstelling biedt aan personen met een arbeidshandicap en Zonen 09 daar een klein steentje aan bijdraagt, is voor mij de kers op de taart.

In het begin gaf ik ‘de babies’ niet graag af. De assemblage van de patronen was één van de eerste dingen die werden uitbesteed en de controlefreak in mij had het toen erg moeilijk. Dat bleek achteraf uiteraard niet nodig te zijn. Meer nog: ik besteedde intussen nog enkele zaken uit en van alle partners waarmee ik werk ben ik van hen het meest tevreden. De resultaten zijn zo goed als perfect, ze zijn flexibel (lees: ik besef weer eens te laat dat de voorraad op is en mail in paniek of er deze week nog kan worden geassembleerd…) en ze bezorgen me echt übersnel mijn afgewerkte orders terug. Daarom wou ik het werk dat zij doen hier in beeld brengen. Enerzijds staan waarschijnlijk weinig klanten stil bij het assemblagewerk dat in zo’n papieren naaipatroon kruipt. Anderzijds verdienen de mensen van Ryhove deze visibiliteit. Ik denk dat vele bedrijven met één of ander maatwerk zitten waarvoor ze beroep op hen zouden kunnen doen, maar gewoon nog niet voldoende op de hoogte zijn van het bestaan van bedrijven als Ryhove. Wil je meer weten over Ryhove? Check dan zeker even hun site!

Hier zijn enkele beelden van de dames die onder andere de Billies voor volwassenen assembleerden. Daarna lees je meer over jouw eigen aandeel in die assemblage én de Zonen 09 ontwerpwedstrijd!

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Assembly by Ryhove.be

Heel recent besteedde ik nog een taak uit die mij net als het assembleren van de papieren patronen niet erg ligt. Het verpakken en verzenden van de bestellingen. Hoe blij ik ook ben met jullie orders, het bleef een opdracht om ze daarna tijdig bij de post te krijgen. Ik besefte dat iemand anders dat werk veel beter dan mij kon en ik mij moest concentreren op het creatieve luik en het dagelijkse beheer van Zonen 09. Vorige maand vond ik ook daarvoor een partner in ShopWeDo. Zij stockeren een deel van de voorraad en verzorgen de handling en shipping. Om de papieren patronen makkelijker te stockeren, vroeg ik Ryhove om tijdens het assemblageproces de hoekjes bovenaan de cover niet om te vouwen. Toen ik de pakketjes nog zelf verpakte, vouwde ik die netjes om vlak voor het patroon de doos in ging. Nu ShopWeDo de verzending doet, kan dat niet meer (lees: kost dat te veel 😉 ). Daarom besloot ik jullie te vragen om die finishing touch voor jullie rekening te nemen en jullie intussen te bedanken voor de aankoop. De geplande eenvoudige flyer met een schets van een kaftje deed het idee rijzen van een ontwerpwedstrijd voor de cover van de handleiding die je telkens door zo’n kaftje ziet. De flyer werd daardoor een folder waarbij je binnenin en achteraan leest wat nu precies de bedoeling is.

Cover design contest

Zonen 09 organiseert een cover ontwerpwedstrijd voor één de patronen die nog dit jaar gelanceerd zullen worden. Elk Zonen 09 naaipatroon bestaat uit minstens een patroon en een handleiding. Elke handleiding krijgt een unieke cover die bij de digitale versies als eerste het scherm vult, maar pas helemaal tot zijn recht komt in de papieren exemplaren. De cover van de papieren handleiding vult de uitgestanste dasvorm en geeft het Zonen 09 patroon zijn eigenheid die kenners laat weten wie voor hem of haar ligt. Eén van de nieuwe naaipatronen wil ik dit najaar graag brandmerken met een klantenontwerp.

Cover design contest

Cover design contest

Cover design contest

Cover design contest

Zit er tekentalent in jouw gezin en wil je deelnemen aan de ontwerpwedstrijd? Lees dan hier het wedstrijdreglement. Kleef het, zelf ontworpen, hand- of computergetekend ontwerp op de binnenzijde van de A5 folder die je ontving of hier kunt downloaden. Mail een digitale foto van het ontwerp naar sharon@zonen09.com én stuur de papieren (ontvangen of zelf geprintte) folder met jouw ontwerp op naar onderstaand adres:

Zonen 09
t.a.v. Sharon Duverger
Dok Noord
Sint-Salvator 18B – 101 B
9000 Gent

Vergeet niet om je eigen naam en postadres op de enveloppe te noteren. Je inzending moet Zonen 09 bereiken ten laatste op 1 september 2016. Stuur je Zonen 09 jouw ontwerp door/op, dan ga je akkoord met de voorwaarden die je hier op de site vindt.

Benieuwd naar jullie inzendingen! Nils en Thor deden alvast een verdienstelijke poging :-).

Cover design contest

Cover design contest