Boodschap van algemeen nut. Nr° 2.

Exchange fashion event

Wie de blog al volgt van toen hij nog Mamasha heette, weet misschien nog dat ik vorig jaar met Exchange vzw een 30-tal kleermakers les ging geven in Senegal. Een ervaring om u tegen te zeggen en iets wat ik echt iedereen zou aanraden.

Exchange is een Vlaamse vzw die actief is in de ontwikkelingssamenwerking. Ze ondersteunen kmo’s en organisaties uit ontwikkelingslanden (nagenoeg uitsluitend Afrika) met expertise van professionals uit België of uit de ons omringende landen. Ze zoeken met andere woorden dus expert-vrijwilligers die hun kennis gaan delen in de landen die een aanvraag indienen. Dat zijn experten uit allerhande sectoren, maar ze merken dat er een grote aanvraag is naar mensen met expertise in stikwerk en andere modegerelateerde activiteiten. Het vinden van die experten is geen makkelijke job en daarom organiseren ze binnenkort een event in het Modemuseum in Antwerpen waar je meer te weten kan komen over Exchange, over wat de projecten inhouden en waar je dus terecht kan met je vragen. Je kan er intussen ook even naar mijn verhaal komen luisteren, want ik mag er die dag vertellen over mijn eigen ervaring.

Dat de eerste stap naar zo’n ervaring er eentje is die je niet zo makkelijk zet en dat veel mensen twijfelen of ze wel voldoende expertise in zich hebben, is iets wat ik heel vaak zie en hoor. Ik denk nochtans met gemak aan vele namen uit dit blog- en naailand netwerk die ik een dergelijke project zo zie doen.

Wil je graag meer weten of Exchange en haar projecten? Kom dan op dinsdag 12 april om 16h tot 18h naar de bibliotheek van het Modemuseum in Antwerpen. Ontdek er het Exchange aanbod, geniet van de verhalen van experten die jou voorgingen en maak uitgebreid kennis met vakgenoten en medewerkers van Exchange. En steek mij intussen een hart onder de riem. Spreken voor publiek… brrrr.

Je leest er nog wat meer over op de pagina van het facebookevent. Rechtstreeks inschrijven kan via deze link. Heb je nog vragen of heb je nog een duwtje in de rug nodig, neem zeker contact op met Exchange of met mij.

Exchange zelf kan zeker ook dat duwtje in de rug gebruiken. Deel je dit bericht dan helpt hen dat zeker vooruit. Op die manier zijn er zoveel mogelijk mensen op de hoogte van dit event en is de kans groter dat er voldoende experten gevonden worden voor de vele projectaanvragen. Gewoon even de url van deze blogpost copy pasten en op jouw social media delen. Alvast een dikke merci en hopelijk tot 12 april!